Najbogatejši nogometaši sveta v letu 2021/2022

14.04.2022

Najbogatejši nogometaši sveta v letu 2021/2022

Za vas smo pripravili najnovejši seznam petih najbogatejših nogometašev na svetu, njihovo trenutno neto vrednost, nogometne klube in še več.

Nogomet je eden izmed najbolj priljubljenih športov na planetu. S svojo močjo združuje ljudi vseh kultur in držav.

Skozi zgodovino smo spoznali ogromno izjemnih igralcev, ki se jih še danes spominjamo, kot se bodo prihodnje generacije z veseljem spominjale današnjih igralcev. Nogometni igralci so zaradi popularnosti športa velik vzor otrokom že od mladih let. S svojimi dejanji pomembno vplivajo na ozaveščanje družbe o trenutnih situacijah po svetu. Seveda, vse to ne bi bilo možno brez moči in premoženja, ki so si ga skozi leta svoje igre priigrali.

Najbolje plačani nogometaši 21/22

Zaradi različnih sposobnosti in stilov igranja, nekateri igralci izstopajo iz povprečja, kar ima za posledico širok razpon neto vrednosti posameznega igralca. Plača je lahko določena z njegovim talentom ali z dodatnimi bonusi, zaradi česar je en igralec bogatejši od drugega.

Na spodnjem seznamu so navedeni najbogatejši nogometaši na svetu za leto 2021/2022. Njihovo vrednost so izračunali na podlagi podatkov iz Celebrity Net Worth in Forbesa ter njihovih dohodkov, sponzorstev in naložb.

1. Cristiano Ronaldo: 500 milijonov dolarjev

Cristiano Ronaldo je brez dvoma najbogatejši nogometaš na svetu in je presegel milijardo dolarjev v karieri in ima od oktobra 2021 neto vrednost 500 milijonov dolarjev. V svoji mladinski karieri je igral za Manchester United, Real Madrid in Juventus ter druge klube. Odkar se je vrnil v Man Utd, naj bi 36-letnik podpisal pogodbo v vrednosti 480.000 funtov na teden zaradi česar se njegov letni zaslužek dvigne na 25 milijonov funtov. In 95,4 milijona sledilcev na Twitterju in fenomenalnih 366 milijonov sledilcev na Instagramu je nedvomno povečalo njegove oglaševalske priložnosti. Kapetan portugalske reprezentance je v preteklosti zastopal tudi Altice, Herbalife, DAZN, MTG, Clear Shampoo, Abbott in Unilever, kar je povečalo njegov letni zaslužek za dodatnih 45 milijonov dolarjev.

Prepoznaven je po svojih sposobnostih zadevanja golov, pa tudi po legendarni sposobnosti skakanja, saj s se v zraku neverjetno dobro znajde in zabija gole z glavo kot za šalo.

2. Lionel Messi, 400 milijonov dolarjev

Ta športnik je eden izmed nogometnih igralcev, ki slovi po svoji neverjetni hitrosti in sposobnosti, da se prebije mimo številnih branilcev in zadane. Po dogovoru s PSG se pričakuje, da bo Messi v času svojega časa v Ligue 1 prejel okoli 30-35 milijonov evrov na sezono. Messi je bil tudi del vidnih kampanj s Pepsi, Gillette in Turkish Airlines kar je Forbes na 35 milijonov dolarjev to leto skupaj .Messi je vso kariero preživel v Barceloni, osvojil številne naslove in lovorike ter si zagotovil večno slavo kot eden najboljših nogometih igralcev na svetu. Trenutno pa svojo nogometno pot nadaljuje pri francoskem Paris Saint Germainu.

Zaradi izjemnih predstav na igrišču je od Barcelone prejemal velike vsote denarja kar ga je poleg ostalih dohodkov iz strani sponzorstev in reklam naredilo enega najbogatejših nogometašev na svetu z neto vrednostjo 400 milijonov dolarjev.

3. Neymar Da Silva Santos mlajši, 200 milijonov dolarjev

Ta brazilski superzvezdnik je znan po svojih neverjetnih spretnostih vodenja, saj se lahko s čudovito natančnostjo bori proti številnimi branilcem hkrati. Neymar Jnr je igral za Santos v Braziliji, Barcelono in PSG. Od leta 2022 je Neymarjeva plača po ocenah ocenjena na 78 milijonov dolarjev na leto. To je 2 milijona dolarjev več kot leta 2021, ko je Forbes poročal, da je Neymarjeva plača znašala 76 milijonov dolarjev. Profesionalni nogometaš je maja 2021 podpisal svojo trenutno pogodbo s Paris Saint-Germainom, ki mu podaljša mandat z ekipo do poletja 2025. Neymarjeva pogodba s PSG-jem se je začela leta 2017, ko je iz Barcelone prestopil za neverjetnih 263 milijonov dolarjev. Prestop, ki ga je francoski klub v celoti plačal pred njegovim podpisom, je še vedno najdražji prestop v zgodovini nogometa. S prvim podpisom pogodbe je Neymar zaslužil rekordnih 1,02 milijona dolarjev na teden.

Nogometni stadion

4. Zlatan Ibrahimovič, 190 milijonov dolarjev

Naslednji na lestvici najbogatejših nogometašev na svetu je Zlatan Ibrahimovič. Zlatan je eden največjih nogometašev našega časa. Kot edinstven igralec je Zlatan igral za ogromno klubov, kot so Manchester United, Barcelona, AC Milan, Inter Milan in drugi Zlatan pri svojih letih še vedno zabija gole in je igralec, ki bi ga mnogi menedžerji želeli imeti v svoji ekipi. Leta 2018 naj bi Ibrahimovič zavrnil 100 milijonov dolarjev vreden dogovor za igranje v kitajski super ligi. V začetku leta 2020 se je Ibrahimovič vrnil v Italijo in podpisal začetno šestmesečno pogodbo v vrednosti 3,9 milijona dolarjev z eno od svojih nekdanjih ekip, AC Milanom. Takrat je bil Zlatan star že 38 let. Večina nogometašev konča kariero v srednjih tridesetih, a preprosto povedano, Ibrahimovič ni podoben večini drugih ljudi, ki smo jih videli v preteklosti.

5. Wayne Rooney, 170 milijonov dolarjev

V mladosti je bil Wayne Rooney ime, ki si ga je želel vsak klub in je bil idol marsikaterega navdušenca nad nogometom. V svoji karieri je osvojil mnogo posameznih ter ekipnih naslovov. S trenutno neto vrednostjo 170 milijonov dolarjev je Rooney vreden, da je trenutno na seznamu najbogatejših nogometašev na svetu. Večino svoje kariere je igral za Manchester United, kjer je dosegal neverjetne gole in osvajal pokale trenutno pa dela kot trener Derby Countyja.

ÄŒe želite staviti na ekipo vašega priljubljenega nogometaša na naslednji tekmi, obiščite Bet-at-homeNazaj <<